VESISTÖ- JA GEOENERGIA RATKAISUT UUSIUTUVAN 
ENERGIAN HYÖDYNTÄMISEEN


Luonto tarjoaa meille auringon lataamaa lähienergiaa jota voimme hyödyntää kestävällä tavalla. Lämmitys ja viilennysenergia tarpeet ovat merkittävissä määrin mahdollista tuottaa matalaenergiaratkaisuilla vesistöihin tai maa- ja kallioperään  varastoitua uusiutuvaa energiaa. 

Geo-Pipe  tavoitteena on kehittää, valmistaa ja tuoda markkinoille uutta ja tehokkaampaa energian- talteenottotekniikkaa joilla kyetään hyödyntämään uusiutuvan lähienergian varannot vesistöistä, sedimenttikerrostumista sekä kallioperästä, kohteena kiinteistöjen lämmitys ja viilennys.  Lue lisää..

WHCEP  vesistövaihtimet

WHCEP MINI

Vesistö on maalämpöpumpulle erinomainen energialähde, kuitenkin putkien asennus vesistöön perinteisellä tavalla, sitomalla painoja keruuputkiin 2 m välein, on koettu turhan työlääksi. 


Uusi kotimainen innovaatio, WHCEP Mini vesistövaihdin on ratkaisu tähän.
Lue lisää..

WHCEP MEGA

70% maapallon pinta-alasta peittää vesistö. Meret ja järvet toimivat valtavina aurinkokeräiminä ja mitä parasta, ihan ilmaiseksi.

Meriin ja järviin varastoituu kesällä lämpöä, hyödynnettäväksi lämpöpumppujen avulla rakennusten lämmittämiseen talvella. 

WHCEP Mega on kehitetty hyödyntämään vesistöjen energiaa, talvella lämmittämiseen ja kesällä viilennykseen.  Lue lisää.. 

GEODUO LÄMPÖKAIVO kollektorit

geoduo m32

Syvissä kaivoissa (200 m <) painehäviö 40 mm putkessa muodostuu usein liiian suureksi. 

Painehäviö M32 putkessa on n. 60-70% pienempi kuin 40 mm putkessa. Käytännössä tämä tarkoittaa maapiiripumpun pienempää sähkönkulutusta ja maalämpöjärjestelmän parempi hyötysuhde. Lue lisää..

GEODUO M76

Innovatiivisen rakenteen ansiosta GeoDuo 76 putki voidaan asentaa 76-89 mm kaivoihin. Putkessa on koko matkalla erottajaseinämä, jolla putket saadaan pysymään erillään kaivossa, eikä ns. voimakasta termaalista lämmönsiirtoa tapahdu putkien välillä. Lue lisää..

tarvikkeet maalämmön hyödyntämiseen

eristetyt putket

Keruuputkiston asennus järveen tai mereen on yleensä tehty sulan veden aikana. Säynätsalossa asennettiin WHCEP Mini jään päältä. Vaihtimelle ja syöttöputkille sahattin jään läpi ura ja avanto josta vaihdin upotettiin. Katso kuvia asennuksesta

Läs hela inlägget »
3.11.2016
WHCEP Mini
19.9.2016
Uusi GeoDuo M76 kollektori asennettu